Skip to content
Zonwerende raamfolie versus traditionele zonwering: wat kiest u?

Zonwerende raamfolie versus traditionele zonwering: wat kiest u?

Op warme zomerdagen is het een uitdaging om de warmte in een gebouw buiten te houden. De stralende zon en hoge temperatuur kunnen resulteren in een ongemakkelijke werkomgeving. Om een aangename werkplek te creëren is het van cruciaal belang om de hoeveelheid zonlicht en warmte buiten te houden denk bijvoorbeeld aan luifels, zonneschermen of zonwerende raamfolie. In deze blog maken we een vergelijking tussen traditionele zonwering en duurzame zonwerende raamfolie. 

Traditionele zonwering, zoals zonneschermen en luifels, is lang beschouwd als de oplossing om de zon op afstand te houden. Echter, in de moderne tijd waarin we leven, komt zonwerende raamfolie naar voren als een innovatief en uiterst effectief alternatief. Zonwerende raamfolie heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele zonwering. 

1. Optimale lichtinval met zonwerende raamfolie

Panden met veel beglazing hebben het voordeel dat u goed naar buiten kan kijken en van de omgeving kan genieten. Ook zorgt het voor lekker veel licht in huis. In de zomer kan dit ook veel warmte met zich meebrengen. Traditionele zonwering zoals gordijnen, jaloezieën en luifels zijn middelen die vaak worden ingezet tegen de hoeveelheid licht en warmte van de zon. Maar daardoor verliest u het uitzicht naar buiten. Dat is zonde. Met zonwerende raamfolie weer je 91% van de zon en blijft het zicht naar buiten ongewijzigd. Sommige raamfolies zijn namelijk praktisch onzichtbaar. Zo kunt u prima van buiten naar binnen kijken en andersom. Twee vliegen in één klap!

2. Zonwerende raamfolie weert 91% van de warmte. 

Het gebruik van traditionele zonwering, zoals zonneschermen, is vaak een kortetermijnoplossing, zeker in vergelijking met het gebruik van zonwerende raamfolie. Zonwerende raamfolie biedt u namelijk alle oplossingen die traditionele zonwering ook biedt; maar dan tegen een goedkopere prijs én met een preventieve werking. Hierdoor hoeft de airco thuis niet meer de hele nacht aan, de zonwering niet de hele dag gebruikt te worden én bespaart u dure kosten die nodig zijn om uw huis te koelen. Door het gebruik van zonwerende raamfolie heeft u minder zorgen over de temperatuur in uw woonhuis.

3. Zonwerende raamfolie werkt ook preventief

Vaak wordt traditionele zonwering ingezet wanneer het eigenlijk te laat is. Stel, u bent binnen aan het werk en buiten is het +25 graden. U merkt dat de temperaturen binnen langzamerhand beginnen op te lopen. Op dat moment doet u de gordijnen of jaloezieën (of andere traditionele zonwering) dicht. Maar dan is het eigenlijk al te laat, want de warmte is al binnen. Het is daardoor extra moeilijk om de warmte uit het huis te krijgen. Zonwerende raamfolie werkt daarentegen preventief. Met zonwerende raamfolie krijgt de zon niet eens de kans om de ruimte via beglazing op te warmen. Het werkt zelfs in de winter! Want raamfolie is een echte vier seizoenen oplossing. In de zomer wordt de warmte buitengehouden en in de winter blijft de warmte binnen. Hierdoor heeft u het hele jaar door profijt van zonwerende raamfolie.

Traditionele zonwering vervangen door zonwerende raamfolie?

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een comfortabele en duurzame woon- en werkomgeving verdient. Ons motto wat daarbij hoort: ‘’verhoog comfort en verlaag de kosten’’. Ons motto komt perfect terug in de voordelen van zonwerende raamfolie. Er zijn verschillende soorten zonwerende raamfolie. Zo hebben we voor elke situatie een passende oplossing.  Onze raamfolie specialist Rocher Kruissen staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven bij het maken van de juiste keuze op het gebied van raamfolie. Neem vrijblijvend contact op met Rocher. 

Reflect Glasfilm | Contact met Rocher

 

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 22 augustus 2023
© 2024 -
    Website en marketing