Skip to content
Veiligheidsfolie

Welke soorten veiligheidsfolie zijn er en wat kost het?

In een wereld waar veiligheid van het grootste belang is, is het cruciaal om vernieuwende oplossingen te ontdekken die een extra beschermingslaag bieden. Dit is waar veiligheidsfolie om de hoek komt kijken. Veiligheidsfolie op beglazing biedt talloze voordelen, variërend van verbeterde beveiliging tot verhoogde veiligheid in verschillende omgevingen. Veiligheidsfolie is beschikbaar in verschillende typen, af te stemmen specifieken behoeften. In dit blog nemen we u mee in de verschillende type veiligheidsfolie en de kenmerken hiervan.  

Waarom veiligheidsfolie?

Voordat we ons verdiepen in de specifieke types veiligheidsfolie die Reflect Glasfilm aanbiedt, is het van belang om de groeiende noodzaak van dergelijke beveiligingsmaatregelen te begrijpen. Bedrijven worden geconfronteerd met diverse risico's, variërend van inbraakpogingen en vandalisme tot de dreiging van letsel bij glasbreuk en schadelijke UV-straling. Het implementeren van geschikte veiligheidsfolie is niet langer een luxe, maar eerder een strategische investering om deze risico's te minimaliseren en de algehele veiligheid te waarborgen.

Veiligheidsfolie: beveilig de meest fragiele plek van uw pand
Veiligheidsfolie is een gelaagd vel van hoogwaardig polyester dat op glasoppervlakken kan worden aangebracht. Bij glasbreuk houden de lagen polyester de glasscherven bijeen, waardoor het glas niet in scherpe stukken uiteenvalt maar op zijn plaats blijft gehouden door de folie. Veiligheidsfolie is een transparante raamfolie die aan de binnenkant van uw beglazing wordt aangebracht. Het versterkt uw ramen en zorgt ervoor dat scherven en splinters op hun plek blijven. Hoewel het glas kan breken, houdt de lijmlaag de scherven bij elkaar. 

Een winkel, ziekenhuis, fabriek, kinderopvang of een andere sector waar strenge veiligheidsvoorschriften gelden: veiligheidsfolie gebruiken is een verstandige keuze. Deze innovatieve oplossing vermindert niet alleen het risico op letsel door rondvliegende glasscherven tijdens noodsituaties, maar biedt ook extra bescherming tegen inbraak. Bovendien is veiligheidsfolie ook nog eens kostenefficiënter dan gelaagd veiligheidsglas.

De toepassingen en effecten van veiligheidsfolie

Veiligheidsfolie biedt niet alleen bescherming, maar ook op maat gemaakte oplossingen en heeft verschillende voordelen. 

 • Inbraakpreventie met veiligheidsfolie: Veiligheidsfolie biedt niet alleen bescherming, maar fungeert ook als een effectieve barrière tegen inbraak. Deze veiligheidsfolie maakt het aanzienlijk moeilijker voor inbrekers om toegang te krijgen tot uw pand. Het is een krachtige afschrikmiddel, omdat het glas extreem moeilijk te breken maakt en meer geweld vereist. Wanneer een inbreker bijvoorbeeld een steen tegen een raam gooit of probeert het glas met een voorwerp te vernielen, zorgt de inbraakwerende folie ervoor dat de scherven stevig op hun plaats blijven. Dit leidt tot vertraging en veel lawaai, wat inbrekers absoluut niet willen. Kortom, veiligheidsfolie is een betrouwbare oplossing die inbrekers ontmoedigt en uw pand effectief beschermt.
 • Veiligheidsfolie voorkomt doorvallen: Veiligheidsfolie biedt niet alleen bescherming tegen inbraak, maar speelt ook een cruciale rol in het verhogen van de doorvalveiligheid van glazen oppervlakken. Veiligheidsfolie is een essentiële toevoeging voor omgevingen waar  het risico van door het glas vallen reëel is, zoals huizen, scholen, ziekenhuizen en kantoren.  
 • Scherfbindende veiligheidsfolie: In verschillende sectoren, zoals de zorgsector en de voedingsmiddelenindustrie, wordt veiligheidsfolie op ramen veelvuldig gebruikt. Dit gebeurt niet alleen om rondvliegend glas te voorkomen, maar ook om de verspreiding van bacteriën in voedingsmiddelen te minimaliseren. Dankzij de veiligheidsfolie blijven glasscherven namelijk bij elkaar.
 • Explosievertragende veiligheidsfolie: Explosies, of ze nu per ongeluk of opzettelijk plaatsvinden, vormen een gevaar. Onze explosievertragende veiligheidsfolie biedt een cruciale beschermlaag voor gebouwen. Een van de grootste gevaren bij een explosie is rondvliegend glas. Onze veiligheidsfolie is speciaal ontworpen om dit risico te verminderen. In geval van een explosie houdt de folie de gebroken glasstukken bij elkaar, waardoor de kans op verwondingen aanzienlijk wordt verminderd. De eigenschappen van onze explosievertragende veiligheidsfolie maken het een essentieel onderdeel van de veiligheidsstrategie voor elk gebouw, vooral in gebieden met een hoger risico op explosies, zoals industriële zones, overheidsgebouwen en commerciële centra. De folie fungeert als een onzichtbaar schild dat helpt de impact van een explosie te minimaliseren.

Welke typen veiligheidsfolie zijn er? 

Reflect Glasfilm biedt een uitgebreid assortiment aan veiligheidsfolies, waarmee u een weloverwogen keuze kunt maken op basis van uw specifieke behoeften. Onze veiligheidsfolies zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, waarvan de meest gebruikte 4-, 7-, of 11-mil zijn. Welke dikte u kiest, hangt af van uw specifieke eisen, zoals gewenste dikte, mechanische eigenschappen en toepassingen waarvoor de veiligheidsfolie wordt gebruikt.

Daarnaast bieden wij ook veiligheidsfolies met extra functies, zoals warmtewering, schitteringsreductie en een UV-filter. Deze raamfolies zijn niet alleen scherfbindend bij glasbreuk, doorvalveilig en inbraakvertragend, maar voldoen ook aan erkende normen. U kunt dus met een gerust hart een weloverwogen keuze maken op basis van uw specifieke behoeften en profiteren van duurzame bescherming met Reflect Glasfilm.

Kosten van veiligheidsfolie

Een veelgestelde vraag is vaak gerelateerd aan de kosten van veiligheidsfolie. Reflect Glasfilm begrijpt dat elk bedrijf uniek is, en daarom bieden we op maat gemaakte offertes die rekening houden met factoren zoals de omvang van het pand, het type folie en specifieke behoeften.

Waarom veiligheidsfolie van Reflect Glasfilm?

 • Veiligheid en bescherming: Onze veiligheidsfolie biedt een extra laag bescherming tegen rondvliegend glas bij explosies, vandalisme en ongelukken. Het minimaliseert het risico op letsel en zorgt voor een veiligere omgeving.
 • Inbraakwerend: Met onze veiligheidsfolie wordt het aanzienlijk moeilijker voor inbrekers om toegang te krijgen tot uw pand.
 • Hoogwaardige kwaliteit: Bij Reflect Glasfilm streven we naar de hoogste kwaliteit, onze veiligheidsfolie zorgt ervoor dat uw ramen (en bezittingen) worden beschermd.
 • Ervaring en expertise: Ons ervaren team zorgt voor een vakkundige installatie van de veiligheidsfolie. Met jarenlange expertise in de branche kunt u vertrouwen op ons vakmanschap en onze professionele aanpak.
 • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk project uniek is. Of het nu gaat om uw woning, kantoor of commerciële ruimte, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Meer informatie over veiligheidsfolie?

Reflect Glasfilm biedt niet alleen een breed scala aan veiligheidsoplossingen, maar ook deskundig advies om ervoor te zorgen dat de gekozen veiligheidsfolie perfect aansluit bij de specifieke behoeften van uw pand. Bent u benieuwd naar welke veiligheidsfolie het beste bij u past? 

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang een passend advies op maat. 

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 1 februari 2024
© 2024 -
  Website en marketing