Skip to content
Veiligheidsfolie

Een stappenplan voor het kiezen van de juiste veiligheidsfolie voor de voedingsindustrie

Veiligheid staat centraal in de voedingsindustrie, waar de strengste normen en complexe eisen de standaard zijn. In dit uitdagende speelveld van productie en hygiëne is de keuze van veiligheidsfolie van vitaal belang. Reflect Glasfilm begrijpt de noodzaak om deze keuze zorgvuldig te maken en deelt in dit blog een stappenplan om de meest geschikte veiligheidsfolie te selecteren. Van specifieke behoeften tot technische specificaties en budgetoverwegingen, ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen met op maat gemaakte oplossingen.

Veiligheidsfolie als oplossing voor veiligheidsuitdagingen in de voedingsindustrie

In de voedingsindustrie is het risico op glasbreuk niet louter een materiële zorg; het heeft aanzienlijke gevolgen voor de voedselhygiëne. Glasbreuk kan resulteren in kleine glassplinters die onopgemerkt in het productieproces belanden. De gevolgen hiervan zijn verstrekkend en variëren van besmetting van voedselproducten tot ernstige gezondheidsrisico's voor consumenten.

Het onbedoeld verwerken van glassplinters in voedingsmiddelen kan leiden tot productterugroepingen, reputatieschade en juridische geschillen. De financiële implicaties van dergelijke incidenten zijn aanzienlijk, zonder nog maar te spreken van mogelijke gezondheidsproblemen bij consumenten. Het waarborgen van voedselveiligheid en hygiëne is daarom van het grootste belang.

fReflect Glasfilm begrijpt deze specifieke behoeften en biedt veiligheidsfolie-oplossingen die een extra beschermingslaag vormen tegen glasbreuk. Onze folie is ontworpen om bij eventuele breuk het glas bijeen te houden, waardoor het risico op glassplinters in de productie- en verpakkingsfasen drastisch wordt verminderd.

Veiligheidseisen en normen van veiligheidsfolie 

In de voedingsindustrie zijn veiligheidseisen en normen van het grootste belang om de hoogste niveaus van voedselveiligheid en hygiëne te waarborgen. Het is essentieel om inzicht te hebben in de specifieke eisen en normen die van toepassing zijn op deze sector. 

Onze veiligheidsfolie is ontworpen om te voldoen aan de relevantie veiligheidseisen en normen, zoals de BRC (British Retail Consortium) normen. Onze oplossingen worden sinds 1990 in verschillende bedrijven binnen de food sector toegepast. Door die jarenlange ervaring en kennis van de sector, zijn we een geschikte partner om de productie-veiligheid in uw bedrijf te verhogen. Daarnaast is onze veiligheidsfolie BRC- en IFS-gecertificeerd en getest volgens normen EN 12600-1B1, DIN 52 337, NEN 3569-1B en ASTM E 84.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe de geselecteerde veiligheidsfolie aan deze normen moet voldoen. Onze folie is gemaakt van duurzaam en hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen impact en breuk. Daarnaast zorgt de folie ervoor dat bij eventuele glasbreuk het glas bijeen wordt gehouden, waardoor het risico op glassplinters in het productieproces wordt verminderd. Dit draagt bij aan de voedselveiligheid en hygiëne van uw bedrijf en helpt u te voldoen aan de strengste normen en eisen in de voedingsindustrie.

Stappenplan voor het kiezen van de juiste veiligheidsfolie


Stap 1: Identificeer specifieke behoeften 
Begin met het identificeren van de specifieke veiligheidsuitdagingen binnen uw voedingsfaciliteit. Overweeg factoren zoals inbraakrisico, vandalisme en de mogelijkheid van glasbreuk. Dit vormt de basis voor het bepalen van het type veiligheidsfolie dat het meest geschikt is voor uw situatie. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welke glasoppervlakken in uw bedrijf veiligheidsfolie nodig hebben. Denk hierbij aan ramen, deuren, vitrines en scheidingswanden. Wanneer inzichtelijk is waar de veiligheidsfolie gemonteerd moet worden, kan er gekeken worden daar de benodigde oppervlakte.

Stap 2: Keuze maken uit de verschillende type veiligheidsfolie
Reflect Glasfilm biedt een assortiment aan veiligheidsfolies, waarmee u de juiste keuze kunt maken op basis van uw specifieke behoeften.Veiligheidsfolies komen in verschillende diktes, de meest gebruikte zijn: 4-, 7-, of 11-mil. De keuze tussen deze folies hangt af van specifieke behoeften, zoals gewenste dikte, mechanische eigenschappen en toepassingen waarvoor de folie wordt gebruikt.

Er zijn opties beschikbaar met warmtewering. schitteringsreductie en een UV-filter. Deze raamfolies zijn niet alleen scherfbindend bij glasbreuk, doorvalveilig en inbraakvertragend, maar voldoen ook aan erkende normen. Maak een weloverwogen keuze op basis van uw specifieke behoeften en geniet van duurzame bescherming met Reflect Glasfilm.

Stap 3: Budgetoverweging voor de juiste veiligheidsfolie
Budgetoverwegingen spelen een cruciale rol bij het kiezen van de juiste veiligheidsfolie voor uw voedingsfaciliteit. Het is belangrijk om verantwoorde keuzes te maken die effectieve bescherming bieden, terwijl u binnen uw budget blijft. 

Door te investeren in veiligheidsmaatregelen, zoals het gebruik van veiligheidsfolie, kunt u risico's verminderen. Veiligheidsfolie helpt bij het verminderen van letsel, schade aan eigendommen en inbraak, wat op zijn beurt kan leiden tot lagere verzekeringsrisico's voor uw bedrijf. Het is een duurzame investering in de bescherming van uw activa en medewerkers.

Een veelgestelde vraag is vaak gerelateerd aan de kosten van veiligheidsfolie. Reflect Glasfilm begrijpt dat kosten een belangrijke overweging zijn en biedt daarom kostenefficiënte veiligheidsoplossingen aan zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Onze op maat gemaakte offertes houden rekening met factoren zoals de omvang van het pand, het type folie en uw specifieke behoeften.

Stap 4: Implementatie en onderhoud
Na zorgvuldige selectie van de meest geschikte veiligheidsfolie is het cruciaal om te begrijpen hoe deze oplossing effectief kan worden geïmplementeerd en onderhouden. Reflect Glasfilm biedt niet alleen hoogwaardige veiligheidsfolies, maar ook deskundig advies om ervoor te zorgen dat uw investering optimaal wordt benut.

  • Veiligheidsfolie van Reflect Glasfilm is teminste 12 jaar effectief 
  • Ervaring en expertise: Ons ervaren team zorgt voor een vakkundige installatie van de veiligheidsfolie. Met jarenlange expertise in de branche kunt u vertrouwen op ons vakmanschap en onze professionele aanpak.
  • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk project uniek is. Of het nu gaat om uw woning, kantoor of commerciële ruimte, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Veiligheidsfolie op glas bij uw bedrijf?

Ons team bestaat uit gedreven raamfolie experts die al ruim 30 jaar beglazing voorzien van raamfolie. Onze raamfolie is getest en gecertificeerd zodat wij met alle vertrouwen u de beste oplossing kunnen bieden. Heb je vragen over ons product en de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Een offerte vraag je gemakkelijk aan via onderstaande button. 

 

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 1 februari 2024
© 2024 -
    Website en marketing