Skip to content
Zonwerende raamfolie

Een comfortabel klimaat: zonwerende raamfolie als oplossing voor hitte op de werkvloer.

In de hitte van de zomer kan de werkvloer in productiebedrijven veranderen in een broeierige omgeving die niet alleen het welzijn van werknemers ondermijnt, maar ook de productiviteit negatief beïnvloedt. Met de toenemende focus op werknemerswelzijn en bedrijfsprestaties, is het cruciaal om de uitdagingen van hitte op de werkvloer aan te pakken en doeltreffende oplossingen te vinden. In deze blog verkennen we de impact van hoge temperaturen, de gevolgen voor werknemers en productiviteit, en waarom de implementatie van zonwerende raamfolie een passende uitkomst is. 

De uitdaging van hitte op de werkvloer

De zomerse hitte kan een uitdaging vormen voor productiebedrijven. De ongemakkelijke en warme omgeving kan resulteren in een reeks problemen die niet alleen het comfort van werknemers aantasten, maar ook de algehele bedrijfsprestaties ondermijnen. Zowel fysieke als mentale gezondheidsproblemen kunnen zich voordoen, wat leidt tot verminderde productiviteit en toename van fouten.

Een verband tussen temperatuur, vermoeidheid en efficiëntie
Werknemers kunnen al snel last krijgen van overmatige vermoeidheid en uitputting bij hoge temperaturen, zelfs tijdens het uitvoeren van eenvoudige taken. Het menselijk lichaam heeft een bepaalde comfort temperatuur en wanneer deze wordt overschreden, begint het lichaam harder te werken om af te koelen. Dit kan echter leiden tot een aanzienlijke afname van de energie en concentratie die werknemers aan hun werk kunnen besteden.

Een ander belangrijk aspect is het effect van temperatuur op fouten op de werkvloer. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op fouten aanzienlijk toeneemt bij hoge temperaturen. Hitte kan de cognitieve functies van werknemers beïnvloeden, wat resulteert in verminderde concentratie, slechtere besluitvorming en langzamere reactietijden. Deze fouten kunnen variëren van kleine onnauwkeurigheden tot ernstige veiligheidsrisico's, afhankelijk van de aard van het productieproces.

Een effectieve oplossing: zonwerende raamfolie

Gezien de impact van hitte op werknemers en bedrijfsprestaties, is het duidelijk dat er een noodzaak is om deze uitdaging aan te pakken. Het welzijn en prestaties van medewerkers moet worden beschermd. 

Welke maatregelen kunnen productiebedrijven nemen om deze uitdagingen aan te pakken? Hier biedt zonwerende raamfolie een innovatieve en doeltreffende oplossing..

Zonwerende raamfolie biedt een slimme oplossing om de nadelige effecten van hitte op de werkvloer te verminderen. Deze geavanceerde raamfolie is speciaal ontworpen om warmteoverdracht via de ramen te verminderen, waardoor de binnentemperatuur beter beheersbaar blijft. Hierdoor kunnen werknemers werken in een comfortabelere omgeving, zonder hinderlijke hitte. Daarnaast beschermt de raamfolie ook tegen schadelijke UV-stralen, wat zowel goed is voor de gezondheid van werknemers als de duurzaamheid van materialen.

Daarnaast behoudt zonwerende raamfolie het natuurlijke lichtniveau in de ruimte, terwijl het tegelijkertijd de overtollige warmte buiten houdt. Dit betekent dat werknemers kunnen genieten van de voordelen van natuurlijk licht zonder de negatieve effecten van directe blootstelling aan de zon.

Waarom zonwerende raamfolie een effectieve oplossing is


 • Door het gebruik van zonwerende raamfolie wordt tot wel 91% van de zonnewarmte tegengehouden
 • Direct controle over de binnentemperatuur van uw (kantoor)pand
 • Voor minimaal 12 jaar kwaliteit
 • Kostenbesparend én goed voor het milieu
 • Werkt gedurende het hele jaar

Bovenstaande effecten zullen een evenwichtige en comfortabele binnentemperatuur opleveren, wat de algehele productiviteit, tevredenheid en welzijn van uw medewerkers ten goede komt. Het is niet alleen een doeltreffende keuze, maar ook een kostenbesparende en milieuvriendelijke benadering, waardoor het in aanmerking komt voor de Energie Investeringaftrek (EIA). 

Energie-investeringsaftrek voor zonwerende raamfolie

Als organisatie met  zonwerende raamfolie komt u in aanmerking voor EIA. Deze regeling loopt u gemiddeld 11% voordeel op wanneer u investeert in energiezuinige technieken. Met deze regeling heeft u de investering van raamfolie al binnen 3-5 jaar terugverdiend. Dit is naast het feit dat uw energiekosten al lager worden na de montage van de zonwerende raamfolie. Lees hier meer over de Energie- Investeringsaftrek.

 

Waarom zonwerende raamfolie van Reflect Glasfilm?

Ons team bestaat uit gedreven raamfolie experts die al bijna 30 jaar beglazing voorzien van raamfolie. Onze raamfolie is getest en gecertificeerd zodat wij met alle vertrouwen u de beste oplossing kunnen bieden.

 • Energie-efficiëntie: Bespaar op energiekosten met onze isolerende raamfolie. Het houdt de warmte binnen in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer, waardoor u minder hoeft te verwarmen en koelen.
 • Comfort en bescherming: Onze isolerende raamfolie biedt niet alleen bescherming tegen temperatuurinvloeden, maar ook tegen schadelijke UV-straling en ongewenste inkijk. Geniet van een comfortabele, veilige omgeving met behoud van privacy.
 • Hoogwaardige kwaliteit: Bij Reflect Glasfilm streven we naar de hoogste kwaliteit. Onze isolerende raamfolie voldoet aan strenge normen en reguleert effectief de temperatuur, terwijl het ook UV-straling vermindert.
 • Ervaring en professionaliteit: Ons ervaren team zorgt voor vakkundige installatie. Met jarenlange expertise in de branche kunt u vertrouwen op ons vakmanschap en onze professionele aanpak.
 • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk project uniek is, of het nu gaat om uw woning, kantoor of commerciële ruimte. Daarom bieden wij op maat gemaakte isolerende raamfolie-oplossingen die voldoen aan uw specifieke behoeften.

Proefstaal zonwerende raamfolie aanvragen

Heeft u last van hitte op de werkvloer en zoekt u een oplossing? Dan is zonwerende raamfolie iets voor u. Onze zonwerende raamfolie is beschikbaar in verschillende soorten. Vraag een gratis proefstaal aan en ontdek welke zonwerende raamfolie het beste past bij uw situatie. 

 

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 15 augustus 2023
© 2024 -
  Website en marketing