Skip to content
Veiligheidsfolie

Wat is de invloed van veiligheidsfolie op glas voor uw BRC-certificering

Het behalen van uw BRC-certificering is een belangrijke mijlpaal voor uw bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie. Een van de essentiële aspecten van deze certificering is het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van uw producten.  Een cruciaal aspect voor de BRC certificering is veiligheidsfolie op glas. In deze blog leest u meer over de invloed van veiligheidsfolie voor uw BRC certificering. 

Wat is BRC certificering?

BRC certificering staat voor British Retail Consortium certificering. Het is een certificeringssysteem dat wordt gebruikt om de voedselveiligheid en kwaliteit te waarborgen in de voedingsmiddelenindustrie. Het is een belangrijke certificering voor bedrijven die actief zijn in de voedselproductie en -verkoop, omdat het aantoont dat zij voldoen aan bepaalde normen en richtlijnen op het gebied van voedselveiligheid. BRC-certificering is niet alleen een vereiste voor voedselproducenten, maar ook een teken van kwaliteit en betrouwbaarheid. Het toont aan dat uw organisatie voldoet aan de hoogste normen op het gebied van voedselveiligheid.

Voldoen aan de BRC normen 

Nu we weten wat BRC-certificering inhoudt, kunnen we kijken naar hoe beglazing een rol kan spelen in het behalen van deze certificering. Er zijn diverse manieren waarop beglazing kan bijdragen aan voedselveiligheid.

  • Gelaagd veiligheidsglas: Dit glas bestaat uit meerdere glasplaten met plastic folies ertussen. Het wordt ook wel inbraakwerend glas genoemd omdat de scherven aan het folie blijven kleven bij breuk.
  • Gehard veiligheidsglas: Dit glas is thermisch behandeld en vijf keer sterker dan gewoon glas. Bij breuk valt het in kleine stukjes uiteen om ernstige snijwonden te voorkomen.
  • Draadglas: Bevat een metalen draadnet om bij breuk de scherven bij elkaar te houden.
  • Veiligheidsfolie op glas: Deze transparante folie kan op elk type glas worden aangebracht. Het versterkt het glas, zodat het minder snel breekt of versplintert bij druk of impact. Bovendien houdt het glasscherven bij elkaar, waardoor verwondingen worden voorkomen.

Er zijn dus meer opties voor beglazing om bij te dragen aan een voedselveilige werkomgeving. Een groot voordeel van veiligheidsfolie op glas is dat het gemakkelijk op bestaand glas kan worden aangebracht, waardoor er geen ingrijpende veranderingen nodig zijn. Dit is niet alleen kostenefficiënt, maar bespaart ook veel tijd.

Veiligheidsfolie op glas: een introductie

Veiligheidsfolie is een dunne, transparante film die op glasoppervlakken kan worden aangebracht. Het is ontworpen om de veiligheid en beveiliging van glas te verbeteren door het te versterken en te beschermen. Het werkt door het absorberen van de impactenergie en het voorkomen van het verspreiden van glassplinters bij een breuk. Veiligheidsfolie bestaat meestal uit meerdere lagen van polyesterfilm die zijn gecoat met een sterke, hechtende lijm. Deze lijm zorgt ervoor dat de folie stevig aan het glas blijft kleven, zelfs bij een breuk. Bovendien is er altijd UV wering aanwezig in veiligheidsfolie. 

Toepassingen van veiligheidsfolie op glas

  • Bescherming tegen verwondingen: Bij een breuk blijven de scherven aan de folie plakken, waardoor de kans op persoonlijk letsel aanzienlijk wordt verminderd.
  • Versterking van glas: Veiligheidsfolie geeft uw glas extra sterkte, waardoor het minder snel zal doorbreken of versplinteren bij uitgeoefende druk.
  • Inbraakpreventie: De folie maakt het voor inbrekers moeilijker om ongehinderd uw pand binnen te komen.

De voordelen van veiligheidsfolie op glas voor uw BRC certificering

Het gebruik van veiligheidsfolie op glas kan verschillende voordelen bieden voor uw BRC certificering.
1. Productveiligheid: Veiligheidsfolie op glas vergroot de veiligheid in uw pand. Dit is essentieel voor voedselproducenten die aan de BRC-standaard moeten voldoen. Door de impulskracht te absorberen bij een breuk, voorkomt veiligheidsfolie dat glassplinters zich verspreiden.
2. Integriteit: Veiligheidsfolie op glas vergroot de veiligheid in uw pand. Dit is essentieel voor voedselproducenten die aan de BRC-standaard moeten voldoen. Door de impulskracht te absorberen bij een breuk, voorkomt veiligheidsfolie dat glassplinters zich verspreiden.
3.
Hygiëne: Veiligheidsfolie op glas draagt bij aan de hygiëne van uw bedrijf. Het gladde oppervlak van de raamfolie maakt het gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Het fungeert als een schild tegen micro-organismen: hoewel veiligheidsfolie geen antimicrobiële eigenschappen heeft, creëert het een extra beschermingslaag tussen het glasoppervlak en de omgeving. Dit draagt bij aan het minimaliseren van de verspreiding van ziektekiemen.

BRC-certificering stelt hoge eisen aan voedselproducenten en -verwerkers. Veiligheidsfolie op glas draagt bij aan de productveiligheid en integriteit van uw organisatie. Het minimaliseert risico’s en toont uw toewijding aan veiligheid.

Veiligheidsfolie op glas draagt bij aan de hygiëne van uw bedrijf. Het gladde oppervlak van de raamfolie maakt het gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Het fungeert als een schild tegen micro-organismen: hoewel veiligheidsfolie geen antimicrobiële eigenschappen heeft, creëert het een extra beschermingslaag tussen het glasoppervlak en de omgeving. Dit draagt bij aan het minimaliseren van de verspreiding van ziektekiemen. BRC-certificering stelt hoge eisen aan voedselproducenten en -verwerkers. Veiligheidsfolie op glas draagt bij aan de productveiligheid en integriteit van uw organisatie. Het minimaliseert risico’s en toont uw toewijding aan veiligheid.

Hoe veiligheidsfolie op glas bijdraagt aan de veiligheid en hygiëne van uw bedrijf

Veiligheidsfolie draagt op verschillende manieren bij aan de veiligheid en hygiëne van uw bedrijf. Zoals eerder vermeld, versterkt het glas en voorkomt het verspreiding van glassplinters bij een breuk, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Daarnaast is veiligheidsfolie gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Het gladde oppervlak van de folie voorkomt dat bacteriën en vuil zich ophopen, waardoor het risico op besmetting wordt verminderd. Bovendien kan veiligheidsfolie ook helpen bij het voorkomen van inbraken en vandalisme. Het versterkte glas maakt het moeilijker voor inbrekers om toegang te krijgen tot uw pand en kan hen ontmoedigen om een poging te doen. Dit helpt bij het waarborgen van de veiligheid van uw bedrijf en het beschermen van uw eigendommen.

Stappen om veiligheidsfolie op glas te implementeren voor uw BRC certificering

Als u veiligheidsfolie op glas wilt implementeren voor uw BRC certificering, zijn er verschillende stappen die u kunt volgen. Zorg ervoor dat de folie voldoet aan de vereiste normen en richtlijnen voor voedselveiligheid.Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welke glasoppervlakken in uw bedrijf veiligheidsfolie nodig hebben. Denk hierbij aan ramen, deuren, vitrines en scheidingswanden. Wanneer inzichtelijk is waar de veiligheidsfolie gemonteerd moet worden, kan er gekeken worden daar de benodigde oppervlakte.

Door deze stappen te volgen, kunt u veiligheidsfolie op glas implementeren voor uw BRC certificering en de veiligheid en hygiëne van uw bedrijf verbeteren. 

Veiligheidsfolie voor uw bedrijf?


Ons team bestaat uit gedreven raamfolie experts die al ruim 30 jaar beglazing voorzien van raamfolie. Onze raamfolie is getest en gecertificeerd zodat wij met alle vertrouwen u de beste oplossing kunnen bieden. Neem vandaag nog contact op met Rocher voor een vrijblijvend advies. 

Reflect Glasfilm | Contact met Rocher

 

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 30 januari 2024
© 2024 -
    Website en marketing