Skip to content
Raamfolie verwijderen

Raamfolie verwijderen in 6 stappen

De reden om raamfolie te verwijderen kan verschillende oorzaken hebben. Misschien vind u het raamfolie niet mooi meer, of wilt u het raam van een ander soort folie voorzien. Misschien gaat u verhuizen en wilt u het huis ‘kaal’ opleveren of misschien is het raamfolie niet goed aangebracht. In deze blog leggen we u uit hoe u raamfolie kan verwijderen.

Let op: Het zelf verwijderen van raamfolie is niet zonder risico. Wanneer u zeker wilt zijn van het goed verwijderen van het raamfolie adviseren wij u altijd een professional in te schakelen.

Wat heeft u nodig om raamfolie te verwijderen?

Wanneer u begint aan het verwijderen van raamfolie is het handig om de volgende onderwerpen alvast paraat te houden:

 1. Emmer
 2. Schoonmaakmiddel
 3. Glaskrabb
 4. Doek
 5. Spons
 6. Trekker

Het verwijderen van raamfolie

Om raamfolie te verwijderen heeft u niet veel nodig. Af en toe kunt u met heel veel geduld de folie voorzichtig verwijderen. Gebruik hiervoor een scheermesje om voorzichtig een hoekje los te maken. Deze kan dan heel rustig eraf getrokken worden. Let erop dat u smalle banen maakt.

Een andere manier is om een met een glaskrabber of een scheermesje de folie eraf te halen. Gebruik hierbij scherpe messen en wees voorzichtig voor krassen.

Als laatste kunt u raamfolie verwijderen met een föhn. Begin in een hoekje waardoor deze loslaat, waardoor u daarna voorzichtig het raamfolie los kan trekken. Föhn vervolgens onder het deel dat los is geraakt, waardoor u voorzichtig de folie los kunt trekken. Let wel op: als u de föhn te lang op dezelfde plek houdt loopt u het risico dat het glas barst.

We vatten het verwijderen van raamfolie nog even samen in de volgende 6 stappen:

 1. Pak een scheermesje of glaskrabber en probeer voorzichtig een hoekje van het folie los te maken
 2. Trek rustig het folie van uw raam af, maak hierbij smalle banen
 3. Maak vervolgens een emmer met lauw water en zeepsop
 4. Gebruik een schone doek of spons om de lijm op uw raam/glas nat te maken
 5. Gebruik vervolgens een scherp mesje om de lijm er voorzichtig af te steken
 6. Gebruik een trekker met sop om uw raam schoon te maken
 7. Schakel altijd een professional in wanneer u twijfels heeft over het verwijderen van uw raamfolie

Het verwijderen van de lijmresten

Een worden verschillende soorten lijm gebruikt voor het aanbrengen van raamfolie. Het verwijderen van de lijmresten kunt u doen door de lijm nat te maken met lauw water en zeepsop, en vervolgens met een scherp mes de lijm eraf te steken.

Een alternatief hierop is het gebruik van terpentine of wasbenzine en een schone doek, waardoor u de lijmresten gemakkelijk kunt verwijderen.

Raamfolie laten aanbrengen door een professional

Wanneer u raamfolie verwijdert, of laat verwijderen en u bent van plan nieuw raamfolie aan te brengen kan een professional hierbij veel voordelen bieden. Het laten aanbrengen van raamfolie door een professional zorgt ervoor dat u geen luchtbellen of vouwen krijgt en zorgt voor een optimale werking en resultaat. Reflect Glasfilm heeft meer dan 30 jaar ervaring met het aanbrengen van raamfolie voor de meest uiteenlopende projecten. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button voor een vrijblijvende afspraak.

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 6 september 2022
© 2024 -
  Website en marketing