Skip to content
Energielabel C kantoren verplicht vanaf 2023

Energielabel C verplicht voor kantoren vanaf 2023

Energielabel C voor kantoren groter dan 100m2 is verplicht vanaf 2023. Wat is de achterliggende gedachten en wat kan u als bedrijf doen om ervoor te zorgen dat u uw kantoor niet hoeft te sluiten? Wij snappen dat het verduurzamen van uw pand niet bovenaan uw to-do-lijst staat. Maar wist u dat het voor u als ondernemer veel voordelen oplevert? 

Volgens het klimaatakkoord van Parijs moet in 2030 de CO2-uitstoot met 49% verlaagd zijn ten opzichte van 1990. Om dit te realiseren, zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen. De overheid, consumenten en bedrijven moeten kijken naar maatregelen die energiezuinig leven en wonen mogelijk maken. Een van de manieren om bedrijven mee te laten helpen aan energiebesparing, is dat alle kantoorpanden groter dan 100 m2 vanaf 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. Vanaf 2030 is dat zelfs minimaal energielabel A. Nieuwgebouwde kantoorpanden worden tegenwoordig al zo gebouwd dat ze hier al aan voldoen. Deze regels gelden dus voornamelijk voor bestaande kantoorpanden. Raamfolie biedt een optimale oplossing voor het verduurzamen van uw kantoorpand. In dit artikel leest u meer over waarom raamfolie een oplossing kan bieden.

Energielabel C kantoren – wat kan ik doen?

De eisen zijn zoals gezegd streng. Als uw kantoorpand in 2023 niet minimaal energielabel C heeft, wordt u uit uw pand uitgezet. De vraag is dus niet of u iets moet doen, maar wat u kunt doen. Om te beginnen is het belangrijk inzicht te krijgen in uw  huidige energieverbruik. Op die manier weet u direct waar veel winst te behalen is. Er zijn veel verschillende manieren om het energielabel van uw pand te verhogen naar minimaal C. De snelste en meest energiebesparende manier is het gebruik van raamfolie. Het grootste voordeel van raamfolie is dat deze 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar werkt.

Raamfolie als energiezuinige oplossing

De folie zorgt voor een koeler werkklimaat in de zomerperiode waardoor bespaard wordt op kosten van koelsystemen. In koudere maanden wordt de warmte juist behouden, wat resulteert in minder stookkosten. Hierdoor is raamfolie niet alleen goed voor de portemonnee maar zorgen we samen voor een groenere wereld. Daarnaast is raamfolie geen ingrijpende verbouwing, zijn er verschillende subsidies te verkrijgen en is de terugverdientijd 3 tot 5 jaar.

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om een energiezuiniger kantoorpand te creëren. Zo kan er zelf energie opgewekt worden door middel van zonnepanelen of kunt u kijken naar de mogelijkheden om uw pand te verwarmen door middel van aardwarmte. Deze manieren zijn echter een stuk ingrijpender dan de raamfolie waar we het eerder over hadden.

Energielabel C kantoren – waar kan ik hulp inschakelen?

De Nederlandse overheid steunt ondernemers bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Zo zijn er verschillende regelingen en subsidies die men kan aanvragen om energielabel C te behalen voor uw kantoorpand. Er zijn onder andere de volgende regelen:

  • Energie Investerings Aftrek (EIA)
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
  • Regeling Groenprojecten

Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van regelingen, kan het handig zijn om een adviseur in te schakelen die u helpt met het duurzaam maken van jouw kantoorpand. Op die manier weet u zeker dat u de juiste zaken aanpakt die direct effect hebben.

Meer informatie

Ook bij Reflect Glasfilm helpen we u graag met advies over de juiste soort raamfolie voor uw bedrijfspand. Onze experts komen graag bij u langs om te kijken welke folie het meest effectief is om het energielabel van het bedrijfspand zo snel mogelijk te verhogen naar energielabel C. Neem vrijblijvend contact op met onze specialist Rocher en laat u vrijblijvend adviseren. 

Reflect Glasfilm | Contact met Rocher

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 10 juni 2022
© 2023 -
    Website en marketing