Skip to content
Zonwerende raamfolie

5 voordelen van zonwerende raamfolie

Heeft u in de zomer veel last van warmte in uw bedrijfspand of woonhuis? Zonwerende raamfolie zorgt ervoor dat u preventief uw pand op temperatuur kunt krijgen. De folie zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft rond de 21 graden. Benieuwd naar alle voordelen van zonwerende raamfolie? Hieronder hebben we er 5 voor u op een rijtje gezet. 

1. Tot 91% warmtewering met zonwerende raamfolie

Met zonwerende raamfolie houdt de beglazing tot wel 91% zonnewarmte tegen. Hierdoor ervaart u een aangename binnentemperatuur, bespaart u kosten op het koelen van de ruimte en wordt fel zonlicht aanzienlijk gereduceerd.

2. Zonwerende raamfolie blokkeert Uv-straling

Zonwerende raamfolie houdt maar liefst 99% van de uv-stralingen tegen. Iets wat voor de sector monumentaal specifieke voordelen met zich meebrengt. Kostbare interieurs en kunstwerken kunnen met raamfolie niet verkleuren door uv-stralingen.

3. Bespaar op energiekosten met zonwerende raamfolie

Heeft u een koelsysteem? Dan bespaart u ook kosten op het koelen van de ruimte. Met zonwerende raamfolie wordt tot maar liefst 91% van zonnewarmte geweerd! Hierdoor hoeft u minder snel een koelsysteem te laten draaien en bespaart u op energiekosten. Daarnaast heeft zonwerende folie ook een isolerende functie in de winter. De warmte wordt teruggekaatst waardoor de verwarming minder snel aan hoeft.

4. Maximale lichtinval met zonwerende raamfolie

In vergelijking met traditionele zonwering blijft het zicht naar buiten en de hoeveelheid licht met raamfolie ongewijzigd. Er zit wel degelijk folie op de beglazing, maar het is praktisch onzichtbaar en de het zicht naar buiten blijft hetzelfde. Dat is bij traditionele zonwering precies wel anders. Met screens en jaloezieën weert u de zon, maar blokkeert u het zicht naar buiten. Daarnaast werken screens pas op het moment dat u ze inzet en functioneert raamfolie het hele jaar door.

5. Scherfbindend en inbraakvertragend

Naast dat zonwerende raamfolie de zon buitenhoudt, houdt het ook glas bij elkaar. Glas breekt namelijk vrij snel. Hierdoor is de kans op verwondingen groot en kunnen inbrekers snel inbreken. Beglazing met zonwerende raamfolie blijft grotendeels intact en springen niet uit elkaar in ontelbaar veel stukjes glas. Het gebruik van veiligheidsfolie maakt de beglazing scherfbindend en inbraakvertragend.

Zonwerende raamfolie laten plaatsen?

Heeft u last van zonnewarmte in uw huis of bedrijfspand en zoekt u een oplossing? Dan is zonwerende raamfolie iets voor u. Onze adviseurs komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en vragen te beantwoorden. Zij kunnen u alles vertellen over de werking en voordelen van zonwerende raamfolie. Interesse in zonwerende raamfolie van Reflect Glasfilm? Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan. 

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 9 augustus 2023
© 2024 -
    Website en marketing