Skip to content
Subsidiemogelijkheden voor raamfolie

Subsidiemogelijkheden voor raamfolie

Wanneer u wilt investeren in bedrijfsmiddelen die tot een energiebesparing voor uw bedrijf of bedrijfspand leiden is het mogelijk een subsidie aan te vragen. De Nederlandse overheid geeft naast subsidies ook de mogelijkheid om uw bedrijfspand fiscaal voordelig te verduurzamen door de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Hierdoor kunnen ondernemers voor investeringen die in aanmerkingen komen een fiscaal voordeel behalen tot 45,5% van het investeringsbedrag.

Hoe weet u nou of u in aanmerking komt voor de EIA? Wij leggen het hieronder uit.

De EIA is een fiscale aftrekregeling. Deze wordt aangeboden aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Deze aftrek is voor 2021 en 2022 vastgesteld op 45,5%.

Om in aanmerking te komen voor de EIA moet uw investering in een bedrijfsmiddel voldoen aan de volgende 4 voorwaarden:

  • Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst.
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

Bekijk hier de criteria en de energielijst op de site van de belastingdienst.

Raamfolie staat op deze energielijst vernoemd als HR-glas voor bestaande bedrijfsgebouwen, HR-glas voor nieuwe bedrijfsgebouwen en onder diverse andere posten.

Hoe kunt u gebruik maken van de EIA-regeling?

Om gebruik te kunnen maken van de EIA-regeling is het belangrijk dat u rekening houdt met de volgende voorwaarden. U moet binnen 3 maanden na uw investering een melding doen op rvo.nl. U ontvangt een ontvangstbevestiging die u moet bewaren bij uw boekhouding. U geeft de energie-investeringsaftrek aan in uw aangifte. Daarna beslist uiteindelijk de Belastingdienst over uw aangifte. Eventueel wordt die beslissing ondersteund door een advies van RVO.nl. Voor de meest volledige informatie kunt u het beste de website van de belastingdienst bekijken, via deze link.

Subsidie voor monumentale panden

Voor een monumentaal pand dat geen woonhuis is (bijvoorbeeld een kerk) is er subsidie mogelijk. Wanneer u eigenaar bent van een monumentaal woonhuis is het mogelijk een lening met een lagere rente te krijgen (bron). Controleer altijd goed de website van overheidsinstanties voordat u keuzes maakt gebaseerd op fiscale voordelen zoals de Energie-Investeringsaftrek.

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor raamfolie?

Wilt u meer weten over de EIA subsidie voor raamfolie?  Onze raamfolie specialist Rocher Kruissen staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven bij het maken van de juiste keuze op het gebied van raamfolie. Neem vrijblijvend contact op met Rocher. 

Reflect Glasfilm | Contact met Rocher

 

Terug naar overzicht
Geplaatst op: 6 september 2022
© 2024 -
    Website en marketing